تاریخچه فولاد سازی در چهان چیست؟ از چه زمانی فولاد سازی در جهان رواج پیدا کرد؟ اولین بار در چه کشوری فولاد سازی انجام می شود؟ ما در این مقاله قصد داریم که شما را با تاریخچه فولاد سازی در جهان آشنا کنیم. و به شما بگوییم که صنعت فولاد سازی از چه زمانی و چگونه و در چه کشوری وارد جهان شد. پس اگر علاقه دارید که درباره این موضوع اطلاع داشته باشید, تا آحر این مقاله با ما همراه باشید.
فولاد چیست؟
فولاد چیست؟ فولاد آلیاژی است که بین ۰٫۰۰۲ تا ۲٫۱ درصد کربن دارد. فولاد امروزه در تمامی زندگی ما نقش دارد و بیشتر وسایل و محصولاتی که ما از آن استفاده می کنیم از فولاد ساخته شده است. برای مثال تلفن همراه, ساختمان ها, اتوموبیل ها و بعضی از وسایل اشپزخانه همگی از فولاد هستند. و فولاد در تمامی جهان طرفدار های بسیار زیادی دارد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با روش های خمکاری فلزات
اولین معدن آهن
اولین معدن آهن چگونه و در چه مکانی کشف شد؟ پاسخ این سوال می تواند برای خیلی از شما جالب باشد. زمانی که ارنان کورتز سردار اسپانیایی در قاره آمریکایی از رؤسای آن قبیله پرسید که شما خنجر هایتان را از کجا می آوردید, آن ها به آسمان اشاره کردند. آن موفع آن سردار متوجه این حرف نشد. اما امروزه باستان شناسان کشف کردند که انسان های قبل تاریخ برای تولید و ساخت نیزه ها و خنجر ها از شهاب سنگ ها استفاده می کردند. و این حقیقت این موضوع را نشان می دهد که آهن و فولاد ابتدا هدیه ای از طرف آسمان بود تا انسان بتواند زندگی خود را خیلی بهتر پیش ببرد. میرچا الیاده یکی از مهم ترین اسطوره شناسان پر آوازه به این موضوع باور دارد که انسان از زمانی که متولد شد آسمان و عظمت آن را کشف کرد و توانست طور دیگری زندگی کند.
تاریخچه تولید فولاد
فولاد در جهان از کی و در کدام کشور شروع شد و به رسمیت شناخته شد؟ فولاد و فولاد سازی از 4000 هزار سال قبل از میلاد آغاز شد. باید بگوییم که قدیمی ترین آهن و فولادی که تا به امروز کشف شده است به 2000 سال پیش قبل از میلاد است. و کم کم با انقلاب صنعتی و به جلو آمدن زمان و رشد کردن تکنولوژی ساخت و نحوه استفاده از فولاد تغببر کرد تا به اینی که امروز مشاهده می کنید تبدیل شده است.
اهمیت آهن و آهنگری از همان اول
آهن و آهنگری از در 4000 سال قبل از میلاد یعنی از همان زمانی که کشف شد از اهمیت ویژه ای برخوردار بود. و از همان اول ارزش بسیار بالایی در تمام حوزه ها داشت. به طوری که در متن لوحِ قانون حمورابی که کشف شد گفته شده است که در آن زمان آهن و فولاد بیشتر از طلا و نقره ارزش داشت. اما شاید برای شما هم این سوال پیش بی آید که چرا و به چه علت آهن در آن زمان از طلا و نقره ارزش بیشتری داشت؟ در پاسخ این سوال باید بگوییم همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم انسان های اولیه برای ساخت نیزه و سلاح از شهاب سنگ استفاده می کردندو اما بعد ها که ساخت فولاد به رسمیت شناخته شد انسان ها نام شهاب سنگ را خدای فولاد گذاشتند و شهاب سنگ برای آن ها مقدس بود. به همین دلیل بعد ها آهن و آهنگری هم برای آن ها مهم شمرده می شد.
جایگاه مذهبی فولاد
شاید برایتان جالب باشد که بدانید آهن و آهنگری قبل از میلاد مسیح در دنیا از جایگاه مذهبی خاصی برخوردار بود. آهنگر با ساخت وسایلی آهنی مثل سلاح نیزه و غیره یک جورایی از خدایان هنرمند ها محسوب می شد.
اولین کشوری که آهن را کشف کرد
یکی دیگر از نکاتی که باید در تاریخچه فولاد سازی در جهان آن را بدانید این است که در کدام کشور برای اولین بار فولاد سازی کشف و به رسمیت شناخته شد؟ در پاسخ این سوال باید بگوییم که فولاد سازی برای اولین بار قاره آمریکا کشف شد. و بعد از چند سال به رسمیت شناخته شد و در کل جهان گسترش یافت.
تاریخچه فولاد در ایران
فولاد در ایران هم دارای یک تاریخچه قدیمی است. مطمئنا خیلی از شما تصور دارید که اولین کارخانه فولاد سازی در ایران, کارخانه ذوب آهن اصفهان است. اما در حالی که اینطور نیست. تاسیس کارخانه فولا در ایران به سال 1310 باز می گردد. در آن زمان کشور آلمان قصد داشت کارخانه ای در خاک ایران بنا کند. اما زمانی که جنگ جهانی دوم شروع شد آلمانی ها دیگر فرصت این کار را پیدا نکردند. بعد از جنگ جهانی دوم زمانی که ایران کمی آرام تر شد, شرکت ملی ذوب آهن ایران با همکاری شوروی در ایران ساخته شد. و بعد از آن کارخانجات و شرکت های دیگری هم به عنوان کارخانه فولاد سازی در ایران ساخته شدند. اما باید این نکته را هم بگوییم که بعد از شرکت ملی ذوب آهن ایران که اولین شرکت فولاد سازی در ایران است, کارخانه فولاد سازی اصفهان ساخته شد.
بزرگ ترین و بهترین کارخانجات فولاد سازی در ایران
کدام کارخانجات در ایران بهترین هستند؟ معرفی بهترین کارخانجات فولاد سازی در ایران باعث می شود شما با فولاد و فولاد سازی بهتر آشنا شوید.
فولاد مبارکه اصفهان
فولاد مبارکه اصفهان اولین و قدیمی ترین کارخانه فولاد سازی در ایران است که این کارخانه در اصفهان ساکن است. این کارخانه می تواند سالانه 8/8 میلیون تن فولاد تولید کند. این کارخانه فولاد های خود را با روش احیای مستقیم ارائه می دهد.
کارخانه فولاد خوزستان
دومین کارخانه ای که می خواهیم در این لیست قرار دهیم, کارخانه فولاد خوزستان است. این کارخانه توانایی تولید سالانه 5 میلیون تن فولاد را دارد.
کارخانه فولاد خراسان
در رتبه سوم تولید فولاد در ایران کارخانه فولاد خراسان قرار دارد. این کارخانه توانایی تولید 1/4 میلیون تن فولاد را دارد و فولاد های خود را با روش احیای مستقیم ارائه می دهد.
کارخانه فولاد آذربایجان
و آخرین کارخانه ای که می خواهیم به شما معرفی کنیم, کارخانه فولاد آذربایجان است. این کارخانه توانایی تولید 0/8 میلیون تن قولاد را در سال دارد.
جمع بندی
تاریخچه فولاد سازی در جهان بسیار موضوع وسیع و گسترده ای است که ما در این مقاله آن را تا جایی که توانستیم کامل به شما توضیح دادیم. امیدواریم که از این مقاله لذت بوده باشید. برای دیدن انواع محصولات فولادی به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.